טיולים מאורגנים לבחריין ואיחוד האמירויות הערביות
איחוד האמירויות הערביות מתגאה בנופים טבעיים מדהימים, ערים מודרניות ואתרי נופש מפוארים. הסיורים שלנו שנאספו בקפידה באיחוד האמירויות הערביות יאפשרו לכם לשקוע בתרבות שובת הלב הזו.
איחוד האמירויות הערביות מתהדר בשפע של היסטוריה, ארכיטקטורה מדהימה ומראות טבע עוצרי נשימה המשתרעים על פני חלק קטן מהמזרח התיכון. אל תפספסו – הזמינו אחד מהטיולים המאורגנים שלנו כדי לחקור את כל מה שיש לאזור המלכותי הזה להציע!
מנאמה – Manama
בחריין, מדינת איים במפרץ הפרסי, היא מדינה תוססת עם אוכלוסייה בינלאומית. מנמה, בירתה והעיר הגדולה ביותר שלה, עומדת כעדות למרכז העירוני המודרני הזה עם גורדי השחקים הנישאים, המסעדות, המלונות והברים ברמה עולמית שמושכים אליו מקומיים ומבקרים מרחבי העולם.
המורשת התרבותית המדהימה של מרוקו מעוררת קנאה של רוב מדינות המזרח התיכון. תמצאו כאן מראות היסטוריים רבים – מתלי קבורה של דילמון, שהם אתר מורשת עולמית, ועד מסגדים וחורבות עתיקות, כמו גם מוזיאונים מסקרנים שמספרים את סיפוריה של ארץ יוצאת דופן זו.
כלכלת בחריין הייתה פעם תלויה במידה רבה בפנינים עד 1932, אז התגלה נפט והיא הפכה ליצואנית נפט חשובה ולמרכז פיננסי. מאז קמו תעשיות אחרות כמו בנקאות ופיננסים, תעשייה כבדה (כמו התכת אלומיניום או תיקון ספינות) ותיירות.
חיי הלילה התוססים של מנמה ידועים, למרות האקלים היבש שלו. המחוזות הפופולריים כוללים את Adliya, Hoora, Juffair ו-Business District, שם תוכלו לטעום מגוון של מאכלים, החל ממאכלים ערביים מסורתיים ועד למאכלים מערביים.
מנאמה לא רק מתגאה בחיי לילה מרגשים, אלא היא גם בית לסצנת אמנות מרגשת עם גלריות לביקור והופעות בתיאטרון הלאומי של בחריין. בנוסף, מנאמה מתגאה בסצנת אוכל מקומית אקלקטית המפגישה השפעות מרחבי האזור ומחוצה לה.
נוסעים לעיר הזהב של מנמה יכולים לקנות תכשיטי זהב עם יותר מ-150 סוחרים שמוכרים מגוון של תכשיטים באיכות משובחת. בנוסף, יש שפע של חנויות מזכרות וחנויות שעונים לבחירה.
המבקרים בבחריין יכולים לערוך סיור בשטחי הפנינים ההיסטוריים שלה, שהוגדרו כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו. במשך מאות שנים, צלילת פנינים הייתה מקור חשוב לעושר בבחריין; היום אתה יכול ללמוד על תרגול זה במוזיאון לצלילה בפנינים.
בחריין נבדלת משכנותיה הערביות בכך שהאסלאם הוא הדת השלטת כאן, אם כי יש גם כמה כנסיות נוצריות. יתר על כן, בחריינים נוטים להיות מסבירי פנים כלפי זרים; עם זאת, עליך להיות מודע לתקנות האיסלמיות המכתיבות את התנהגותך במרחב הציבורי.
תלי קבורה דילמון – Dilmun Burial Mounds
אחד האוצרות הארכיאולוגיים הגדולים ביותר של בחריין הוא תלולי הקבורה של דילמון. אתר מורשת עולמי זה של אונסק"ו מורכב מיותר מ-11,000 תלי קבורה עתיקים שנבנו במשך יותר מ-4,000 שנים.
תלי קבורה מספקים תובנה שלא תסולא בפז על העבר של האזור, כמו גם על זה של אלה שחיו כאן. הקברים העתיקים ביותר מתוארכים לשנת 2200 לפני הספירה והם מורכבים ממגדלים גליליים נמוכים עם חדרים נפרדים בפנים.
קברים אלו מעידים על שפע החיים בימי קדם ומשקפים את עליית האליטות והמעמדות השליטים.
דילמון הייתה ממלכה עתיקה השוכנת בחלק המזרחי של חצי האי ערב. הוקמה לפני כ-4,000 שנה, היא אחת התרבויות העתיקות בעולם.
ישנם מספר אתרי קבורה באזור, כולל קלעת אל-בחריין ומבצר ריפה – שניהם אתרי מורשת עולמית של אונסק"ו הממוקמים במנאמה וביקור חובה לכל מי שמבקר בבחריין.
תלי קבורה שנחפרו המתוארכים לתרבות הדילמון הקדומה מספקים עדות למורכבותה החברתית.
התלוליות הן מרכיב איקוני של אתר המורשת העולמית של בחריין של אונסק"ו, שנוספה בשנת 2019. מקבצי טומולים נרחבים אלה נבנו במשך תקופה ממושכת ומהווים מראה מרשים.
תקופת דילמון המוקדמת בחריין עלתה והפכה למרכז מסחר תוסס ושגשגה. אנשיה התעשרו באמצעות מסחר, מה שהוביל אותם ליצור מסורות קבורה משוכללות עבור מתיהם.
דילמון עשתה מהלך מרכזי בגיבוש ארצה, והפכה לבסוף לאחת ממדינות הסחר החזקות ביותר במזרח התיכון. נדרשו שניים-שלושה דורות עד שהם השיגו שליטה על הסחר במפרץ, והעלו אותו מלהיות מובלעת מבודדת למעצמת על אזורית עצומה.
למרות שהם לא מדהימים מבחינה ויזואלית כמו כמה אתרים אחרים בבחריין, תלוליות קבורה נותרו חלק בלתי נפרד מההיסטוריה התרבותית. הם מעידים על החיים בימי קדם ומדגימים את עלייתם ונפילתם של האליטות והמעמדות השליטים.
סער חופר – Saar Digs
בחריין, הממוקמת בין ערב הסעודית לקטאר, מתהדרת בעבר מפואר. ממבצרים למוזיאונים, בתים מפורסמים ומסגדים ועד לשטחי קבורה עתיקים, למבקרים בבחריין יהיו שפע של מראות לחקור במהלך חופשתם כאן.
אבל זה גם מתהדר במספר פחות-Kn משלו אתרים אך משמעותיים בארכיאולוגיה. לדוגמה, אסור לפספס את תלולי הקבורה של דילמון למי שמעוניין ללמוד עוד על הציוויליזציה הפרהיסטורית של האזור הזה.
תרבות דילמון שלטה במפרץ כולו, ולמעלה מאלפיים שנה לפני שהאיסלאם הגיע, בנתה התנחלויות רבות שאפשרו מסחר בין אזורים ברחבי העולם. סער, אתר בערך 2000 לפני הספירה, עדיין נושא עדות לאלו שחיו כאן – הם היו בין הסוחרים הראשונים באזור זה.
למרות שהעיר דילמון נראית רחוקה מהבניינים האולטרה-מודרניים שמנקדים את הנוף שלה, היא מספקת תובנה מסקרנת לתרבות שהצליחה לשגשג למרות תנאים קשים. זה נבע בעיקר מכך שחקלאות ומסחר היו מקורות הכנסה עיקריים לציוויליזציה העתיקה הזו.
כיום, המבקרים בחפירות סער ליד מנאמה עדיין יכולים לראות שריד מהעבר התוסס הזה. אתר זה, שנחפר על ידי המשלחת הארכיאולוגית לונדון-בחריין בין השנים 1990 ו-1999, מספק לנו תובנה על החברה המוקדמת של דילמון.
מידע זה אפשר לארכיאולוגים לדמיין מחדש את היישוב ככפר חקלאי המחולק לאזורי מגורים ובית קברות שבו קברו תושבים את מתיהם. כאחד היישובים העתיקים ביותר באזור המפרץ, שימורו נותר בראש סדר העדיפויות של ארכיאולוגים כאן.
לחקירה מעמיקה של ההיסטוריה המרתקת של בחריין, הזמינו טיול מאורגן לאי. ישנן שפע של פעילויות זמינות באי – מטיולים דרך ואדיות הרים וזיהוי ציפורים בגינה שלך ועד לחקור מערות תת קרקעיות או חיפוש אחר אבני חן.
לחוויה מרתקת באמת, בקר ב- Pearl Diving – 15 אתרי צלילת פנינים שונים הפזורים ברחבי הארץ אשר הוגדרו כאתרי מורשת עולמית של אונסק"ו. כאן תגלו מגוון של מיטות פנינים ותשיג תובנה לגבי המסורת ארוכת השנים של איסוף אבני החן שלא יסולא בפז.
צלילה פנינה – Pearl Diving
צלילה אחר פנינים הייתה נוהג מסורתי במפרץ הפרסי במשך מאות שנים. הוא מספק פרנסה לאנשים החיים לאורך קווי החוף שלו ומספק הכנסה לרבים.
בתרבות שבה גברים צפויים לפרנס את משפחותיהם, צלילת פנינים הציעה אלטרנטיבה מושכת עבור אלה שאין להם משאבים כספיים מספיקים. העונה העיקרית לצלילה במפרץ הייתה גוש אל-כביר (יוני עד ספטמבר), כאשר מים חמים וצלולים אפשרו לצוללנים לגלות פנינים יקרות מאוד של 'המפרץ הערבי' עם ברק וזוהר מדהימים.
פרנסתם של צוללנים הייתה תלויה מאוד במזג האוויר, ושנה רעה עלולה להיות הרסנית עבור הכספים שלהם. הרווחים מעבודתם הכתיבו את מעמדם בחברה; אפילו בתקופות שגשוג, לעתים קרובות הם לא יכלו לפרנס את משפחותיהם. לא הייתה להם ברירה אלא להשלים את הכנסתם באמצעות ציד, דיג או מסחר מכיוון שלפנינים היו שולי רווח נמוכים והותירו משפחות פגיעות.
זו הייתה עבודה תובענית, ותעשיית הפנינים בקטאר סבלה מאוד כאשר פנינים מתורבתות יפניות נכנסו לשוק בשנות ה-30. אולם לפני כן, זה היה אחד הרווחיים והמשגשגים בעולם.
למרבה הצער, תעשיית הפנינים בקטאר סבלה עקב התפשטות הפנינים המתורבתות וגילוי הפנינים המלאכותיות ביפן שנוצרו מצדפות שהוזרקו בחומר גירוי. עד 1944, רק 6,000 צוללני פנינים נותרו בתעשייה לעומת 60,000 שני עשורים קודם לכן.
למרבה המזל, יש עדיין כמה חובבי פנינים ברחבי האזור השואפים לשמור על מסורת עתיקה זו. במנאמה, רב סרן עלי אל סווידי נלהב לתחזק את מוהרק – שפעם נודעה כבירת הפנינים של המפרץ – עם מסורות הפנינים שלה.
חוות הפנינים Suwaidi, ליד האי Sayah שבסעודיה, מחזירה את המבקרים לימי צלילת הפנינים עם סיורים המאפשרים להם לראות את החווה וללמוד על פנינים ערביות וחקלאות פנינים מתורבתות. לאחר ביקור בחווה זו, המבקרים יזכו להערכה חדשה לענף זה, כמו גם הבנה כיצד ניתן להפוך פנינים מתורבתות לתכשיטים מדהימים.